Käyttäjätestauksessa viljelijät ja neuvojat asettivat Vipun tosipaikan eteen 

Viisi viljelijää ja kaksi neuvojaa asetti Vipu-palvelun tosipaikan eteen 2.3. maanantaina, kun käyttäjätestaus järjestettiin kolmannen kerran. Testaus suoritettiin ensimmäisen testauksen tapaan kahdenkeskisesti käyttöliittymäsuunnittelijan kanssa. Tällä kertaa testattavana oli kasvulohkojen piirtäminen ja kasvitietojen tallentaminen. 

Vuoden 2015 tukihausta alkaen kasvulohkojen rajat on piirrettävä kartalle, koska pinta-alat muodostuvat kartalle piirrettyjen rajojen mukaan. Muutos koskee ainoastaan sellaisia peruslohkoja, joilla on enemmän kuin yksi kasvulohko. 

Lue lisää

Sähköinen haku oli kasvihuoneyrittäjän mieleen 

Viime vuonna lähes puolet kasvihuonetuen hakijoista palautti hakemuksensa sähköisesti. Yksi heistä oli Ann-Christin Söderlund, joka omistaa Söderlunds trädgård -puutarhan Ylimarkussa, Närpiössä. Söderlundin mielestä tuen hakeminen sähköisesti oli helppoa ja sujuvaa.

Söderlundin puutarhassa ruukku- ja istutuskasveja viljellään vuoden ympäri. Kiireisintä aikaa on kevät. Kukat istutetaan helmikuun ensimmäisellä viikolla ja maaliskuun lopulla aloitetaan myyminen.


Lue lisää
 

Sähköinen tukihaku on tätä päivää

sahkoinen_haku_2012.jpgJuha ja Liisa Vuorelalle Vipu-palvelu on tuttu. Neuvoja täyttää tilan sähköiset tukihakemukset ja viljelijät käyvät itse katsomassa tilan tietoja Vipuneuvojasta.
– Ensimmäisenä sähköisen tukihaun vuonna mietitytti, että voiko tämä olla näin helppoa, kertoo Liisa Vuorela.
 
 

Sähköistä hakemusta on helppo korjata

sahkoista-hakemusta-on-helppo-korjata.jpgJalasjärveläinen Kyösti Anttila on hakenut tuet sähköisesti jo useampana vuonna. Anttila pitää sähköistä tukihakua varsin helppona käyttää. Tärkeänä etuna sähköisessä hakemuksessa Anttila pitää sitä, että sähköistä hakemusta voi korjata tarvittaessa useampaankin otteeseen.
– Periaatteessa sähköisiä hakemuksia voi lähettää kuinka monta tahansa ja viimeinen jää voimaan, Anttila kertoo.


Sähköinen tukihaku säästää maatalousyrittäjän aikaa

Maanviljelijät voivat tehdä tukihakemuksensa verkossa, Vipu-palvelussa. Palvelussa voi täyttää tukihakemuksen, katsoa tilan tietoja sekä tarkastella peruslohkoja ja muuttaa niiden rajoja. Videolla kokemuksiaan sähköisestä hausta kertovat viljelijät Matti Setälä ja Harri Ojala, maaseutuneuvoja Tuomo Tikkanen ja kunnan maaseutuasiamies Tuomo Varsamäki.
 

Katso video

 

Haastattelut