27.09.2013

​Maaseutuvirasto jatkaa peltolohkorekisterin ylläpitoyhteistyötä Affecto-konsernin paikkatietoyhtiö Karttakeskus Oy:n kanssa. Sopimus kattaa vuodet 2014–2016, ja siihen sisältyy kaksi optiovuotta jatkuen kevääseen 2018 saakka. Sopimuksen arvon arvioidaan olevan noin kaksi miljoonaa euroa vuodessa.

Karttakeskus pitää yllä peltolohkorekisteriä, jonka avulla Maaseutuvirasto jakaa maanviljelijöille pinta-alaperusteiset maataloustuet. Suomen peltolohkorekisterin päätarkoituksena on varmistaa perusteet pinta-alaperusteisten maataloustukien maksamiselle. Lisäksi se tuottaa hallinnolle vertailupinta-alan, jota vasten tuottajien tukihakemuksissaan ilmoittamat alat tarkastetaan.

Sopimus jatkaa Karttakeskuksen ja Mavin vuonna 2000 alkanutta yhteistyötä. Pitkä yhteistyö tukee korkean laadun ylläpitämistä.

”Pitkän yhteistyön hyötyjä ovat hyvät henkilösuhteet ja matala organisaatio. Laadun osalta olemme nyt siirtyneet kokonaan ISO-standardin mukaiseen laadunvalvontaan. Sekä Karttakeskus että Mavi suorittavat laadunvalvontaa samoilla otantamenetelmillä ja periaatteilla”, erikoissuunnittelija Åke Möller Mavista sanoo.

Luotettava paikkatieto takaa tukien oikeudenmukaisuuden ja virheettömyyden. Peltolohkorekisterin kautta tukia maksetaan Suomessa vuosittain noin 1,4 miljardia euroa.

Laadukkaan peltolohkorekisterin ansiosta Suomi ei ole joutunut maksamaan maataloustukia takaisin peltolohkorekisterin virheiden takia. Mikäli korvauksia pitää maksaa, ne ovat aina joitakin prosentteja koko 1,4 miljardin tukipotista.

 

Lisätietoja:

Erikoissuunnittelija Åke Möller

040 778 3969

etunimi.sukunimi@mavi.fi

 

Toimitusjohtaja Mika Leivo

050 555 2151, etunimi.sukunimi@karttakeskus.fi

www.karttakeskus.fi