05.03.2013

Kansallisten kotieläintukien ennakoiden haku jatkuu 22.3.2013 klo 23.59 saakka Vipu-palvelussa osoitteessa https://vipu.mavi.fi. Tähän mennessä noin 800 tilaa on jättänyt ennakkohakemuksensa verkossa. Kansallisten kotieläintukien vuoden 2013 hakuohjeet on postitettu tiloille ja ne ovat myös saatavissa internetosoitteesta www.suomi.fi/lomakkeet hakusanalla mavi139.

Valmistautuminen kevään päätukihakuun on käynnissä. Lähes kaksituhatta tilaa on jo tehnyt perus- ja kasvulohkotallennuksia Vipu-palvelussa. Myös karttakorjauksia voi jo tehdä. Viljelijätukien päätukihaku alkaa 19.3. klo 8.00 ja päättyy 30.4. klo 23.59 osoitteessa https://vipu.mavi.fi.

Uuhitiloista noin 40 prosenttia haki tuet sähköisesti

Ensimmäistä kertaa sähköisessä tukihaussa mukana olleiden uuhipalkkion ja sen lisäpalkkion sekä kansallisen uuhituen hakuaika päättyi helmikuun lopussa. Uuhitiloista noin 40 prosenttia teki hakemuksensa Vipu-palvelussa. Sähköisesti tukea hakeneista tiloista 17 prosenttia käytti Vipu-palvelua ensimmäistä kertaa tukien hakemiseen.

Sähköisen hakemuksen jättäneet uuhitilat voivat tehdä Vipu-palvelussa myös ilmoitukset uuhien määrän tai pitopaikan muutoksesta.  

Vipu-palvelu on uudistunut

Viljelijän verkkoasiointipalvelu Vipu https://vipu.mavi.fi uudistui tänä keväänä. Palvelusta näkee nyt aiempaa helpommin eri vuosien lohko- tai maksutiedot yhdessä näkymässä. Myös tukioikeuksien seuranta helpottuu, kun niiden voimassaoloa sekä omistuksen ja hallinnan siirtoja voi seurata palvelussa kätevästi.

Vipu-palveluun voi kirjautua pankkitunnuksilla ja nyt myös mobiilivarmenteella. Viljelijä voi halutessaan valtuuttaa esimerkiksi neuvojan täyttämään hakemuksen puolestaan.

Sähköiseen tukihakuun pääsee Vipu-palvelun etusivulta ja palvelussa voi seurata, mitkä lomakkeet on jo palautettu ja mitä ei. Hakuoppaaseen voi tutustua osoitteessa www.mavi.fi/hakuopas. Apua Vipu-palvelun käyttöön saa oman kunnan maaseutuelinkeinoviranomaiselta.

Lisätietoja:

Kuntien maaseutuelinkeinoviranomaiset

 

Lisätietoja Maaseutuvirastosta:

Ylitarkastaja Kirsti Mäki-Paavola

020 77 25632

etunimi.sukunimi@mavi.fi