14.3.2017

Maaseutuvirasto maksaa 17.3. alkaen maidontuotannon vähentämistuen ensimmäisen hakukierroksen maksut. Tuki maksetaan tiloille, jotka vähensivät maidontuotantoaan loka–joulukuussa 2016. Tukea ei vielä makseta niille tiloille, joilla tuen valvonta on kesken. Maidontuotannon vähentämistukea maksetaan yhteensä 1,4 miljoonaa euroa.

Maidontuotannon vähentämistuki oli haettavissa syksyllä 2016 kahteen kertaan. Tuen tarkoitus oli vähentää maidontuotantoa EU-tasolla ja vakauttaa maitomarkkinoita.

Pohjoisen tuen korotus maksuun

Myös maidontuotannon pohjoisen tuen korotuksen maksut alkavat tällä viikolla. Korotus maksetaan yhdessä maaliskuussa maksettavan maidon tuotantotuen kanssa.

Maidontuotannon tukea korotetaan nyt 0,3–0,7 sentillä 8,2–34,1 senttiin litralta tukialueesta riippuen. Maidontuotannon pohjoista tukea koskeva tukiyksikkökerroin eli tukeen oikeuttava osuus tuotetuista maitolitroista oli 0,90. Tukiyksikkökerrointa tarvittiin vuoden 2016 ajan, jotta pohjoisen tuen komission päätösten rajaamaa maidon tukikelpoisen tuotannon enimmäismäärää ei ylitetty.

Muita maaliskuun maksuja

Maaliskuussa maksetaan myös puutarhatuotteiden varastointituki, jonka maksut alkoivat 9.3. Tukea maksetaan lähes 1,7 miljoonaa euroa. Puutarhatuotteiden varastointituki on koko maassa maksettava kansallinen tuki.

Maaseutuvirasto aloitti helmikuun lopulla alkuperäisrotusopimusten mukaiset maksut. Nyt maksettava maksu on loppumaksu (15 %) vuonna 2016 haetuista alkuperäisrotujen kasvattamissopimuksista. Alkuperäisrotusopimusten loppumaksu on yhteensä noin miljoona euroa.

Lisätietoja Maaseutuvirastosta:
Tukipäällikkö Vesa Perätalo
0295 31 2434
vesa.peratalo (at) mavi.fi