15.3.2016

Maaseudun yritystukien maksut ovat lähteneet liikkeelle. Ensimmäiset yritysten investointituet on maksettu 11.3.2016 ja ensimmäinen perustamistuki 15.3.2016. 

ELY-keskukset käsittelevät maksuhakemuksia ja valmistelevat maksupäätöksiä niiden saapumisjärjestyksessä. Maksuhakemuksen käsittely, maksupäätöksen valmistelu ja maksun suorittaminen tietojärjestelmien kautta vie normaalisti parista viikosta muutamaan viikkoon.

Maaseudun yritystukia on voinut hakea toukokuusta 2015 lähtien. Haku on ensimmäistä kertaa sähköinen. Hakijat ovat siirtyneet sähköiseen asiointiin nopeasti: noin 90 prosenttia hakemuksista on tehty sähköisesti Hyrrä-palvelun kautta.

Tähän mennessä yli 200 yritystuen hakijaa on saanut tukipäätöksen. Päätöksiä on tehty joulukuusta alkaen. ELY-keskukset tekevät päätökset paperilla, koska sähköinen päätöksenteko Hyrrä-järjestelmässä ei ole vielä mahdollista.

Maaseudun yritystukien haku on jatkuva. Yritystukia voi saada maaseudulla toimivien yritysten investointeihin ja uuden yritystoiminnan perustamiseen. Yritystuet rahoitetaan Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta. Lisätietoja tuista antavat alueelliset ELY-keskukset ja paikalliset Leader-ryhmät.

Lisätietoja Maaseutuvirastosta:
Tuen myöntäminen:
Johtava asiantuntija Reijo Martikainen
0295 31 2415
Tuen maksaminen:
Ylitarkastaja Per-Ola Staffans
0295 31 2289
etunimi.sukunimi (at) mavi.fi