30.4.2014​
 

Maa- ja metsätalousministeriö on määrännyt, että maataloustukien hakuaikaa jatketaan torstaihin 8.5. saakka. Alun perin hakuaika olisi päättynyt tänään 30.4.  Sähköisen tukihaun osalta haku kuitenkin joudutaan keskeyttämään alkuperäisen aikataulun mukaisesti ja avaamaan uudelleen maanantaina 5.5. Paperilomakkeilla haku jatkuu keskeytyksettä.

Maaseutuvirasto Mavi tiedottaa tukihaun uudelleen avaamiseen liittyvistä yksityiskohdista maanantaina 5.5.

Hakuaikaa jatketaan viljelijöiden verkkoasiointipalvelu Vipun sähköisessä tukihaussa ilmenneiden toimintahäiriöiden vuoksi. Osa käyttäjistä ei ole pystynyt toimittamaan tukihakemuksiaan sähköisesti. Maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen pahoittelee tapahtunutta ja korostaa, että tilanteessa on ajateltava viljelijän etua.

- Pahoittelen viljelijöille koitunutta haittaa, tilanne on äärimmäisen valitettava. Vipu-palvelu on kasvattanut suosiotaan jatkuvasti ja nykyisin jo yli puolet tukihakemuksista tehdään sen kautta. Olisi kohtuutonta vaatia palvelun käyttäjiksi siirtyneitä viljelijöitä jättämään tukihakemuksensa paperilla järjestelmävirheen takia. Tässä tilanteessa hallinnon on joustettava ja ajateltava viljelijän etua. Tukihaun jatkaminen vaatii hallinnolta ylimääräistä työtä ja ponnistuksia, mutta sille ei nyt voi mitään.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:

osastopäällikkö Heimo Hanhilahti, p. 0295 16 2286

neuvotteleva virkamies Juha Palonen, 0295 16 2356