13.8.2014

Ruokaketjun kilpailukykyä, läpinäkyvyyttä ja vastuullisuutta edistetään hanketoiminnalla. Yritysten ja yhteisöjen laajoja ja valtakunnallisia hankkeita tuetaan avustuksella, joka on enintään 80 prosenttia hyväksyttävistä kustannuksista. Hankkeiden kohderyhmiä ovat viljelijät, kuluttajat tai elintarvikealan toimijat.

 Hankkeiden tarkoituksena on lisätä ruoan, ruoantekijöiden ja ruokakulttuurin arvostusta sekä viedä eteenpäin terveellisiä ruokatottumuksia. Toiminta kohdistuu kansallisen ruokaketjun kehittämisen painoalueille, jotka ovat: Jäljitettävyys- ja vastuullisuusjärjestelmät, nuoret ja ruokaketju, ruoan ja ruoantekijöiden arvostaminen, kuluttajien vastuulliset ruokavalinnat, elintarvikealan kansainvälistyminen, luomu ja lähiruoka. Lisäksi avustetaan vilja- ja öljykasvisektorihanketta, joka parantaa sektorin keskinäistä vuorovaikutusta, yhteistoimintaa ja kannattavuutta Suomessa.

Avustus haetaan Maaseutuvirastosta

Maaseutuvirasto vastaa avustusten hausta, myöntämisestä ja rahoituksesta. Avustus haetaan ennen toteutuksen aloittamista hakemuslomakkeella. Hankehaku on auki syyskuun 8. päivään asti.

Hankkeen toteutustapa voi olla tiedonsiirto, tiedottaminen, menekinedistäminen tai kehittämistoiminta. Hanke voi olla yksi- tai monivuotinen. Kesto voi olla enintään kolme vuotta.

Päätökset rahoitettavista hankkeista on tarkoitus tehdä loka–marraskuussa. Tavoitteena on, että hankkeet voisivat aloittaa toimintansa vuoden 2015 alussa.

Hakulomakkeet ja lisätietoa on Maaseutuviraston verkkosivustolla.


Lisätietoja:

Matti Perälä, ylitarkastaja, 0295 31 2466
etunimi.sukunimi(at)mavi.fi