24.3.2015

Tänä keväänä viljelijät hakevat ensimmäistä kertaa CAP-uudistuksen ja uuden maaseutuohjelman mukaisia tukia. Tukia voi hakea 12.5. saakka.

– Aikataulu antaa viljelijöille mahdollisuuden perehtyä uusiin tukiehtoihin ja ehtiä hyödyntämään neuvojien palveluja, kertoo ylijohtaja Leena Tenhola Maaseutuvirastosta.

Viljelijöiden verkkoasiointipalvelu Vipu (vipu.mavi.fi) on helpoin tapa tehdä tukihakemus. Sähköinen viljelijätukihaku käynnistyy vaiheittain kevään mittaan. Kasvulohkoja voi piirtää ja kasvulohkotietoja ilmoittaa 1.4. alkaen. Peruslohkojen muutoksia, siirtoja ja rajakorjauksia on voinut tehdä jo maaliskuun alusta lähtien.

Varsinaisen päätukihakemuksen pääsee jättämään 15.4. alkaen. Tällöin viljelijä voi muun muassa tarkistaa Vipuneuvojasta, täyttyvätkö viherryttämistuen ehdot. Sähköinen tukihaku auttaa tukien hakemisessa ja vähentää virheitä hakemuksessa. Siksi nyt jos koskaan viljelijöiden kannattaa tehdä hakemus Vipu-palvelussa.

Viljelijöillä on mahdollisuus myös saada neuvontaa uusista ja uudistuneista tukimuodoista, kuten viherryttämistuesta, eläinten hyvinvointikorvauksesta tai ympäristökorvauksesta. Maaseutuvirasto julkaisee tällä viikolla neuvojarekisterin osoitteessa www.mavi.fi/neuvojarekisteri. Rekisterissä olevat neuvojat tarjoavat palvelua arvonlisäveron hinnalla.

Kevään päätukihaun lomakkeet ovat saatavissa osoitteesta suomi.fi/lomakkeet.

 

Lisätietoja:
Kuntien maaseutuelinkeinoviranomaiset

Lisätietoja Maaseutuvirastosta:
Ylijohtaja Leena Tenhola
0295 31 2448

Yksikönjohtaja Vesa Perätalo
0295 31 2434

etunimi.sukunimi(at)mavi.fi