Kouluilla ja päiväkodeilla on mahdollisuus saada oppilailleen EU:lta koulumaitotukea maidon ja maitovalmisteiden käyttöön. Tuki määräytyy oppilaiden kulutuksen mukaisesti ja enimmillään tukea voi saada 2,5 dl:lle oppilasta ja koulupäivää kohden. Tuettuja tuotteita ovat rasvaton maito ja ykkösmaito, enintään 1 % rasvaa sisältävät piimät, jogurtit, viilit ja rahkat sekä tietyt juustot.​ 

Koulumaitotukea voi hakea koulun/päiväkodin puolesta meijeri tai kaupan alan yritys. Koulu/päiväkoti saa tällöin koulumaitotuen suoraan tukeen oikeutettujen tuotteiden oston yhteydessä joko alennettuina ostohintoina tai jälkihyvityksenä.

Koulumaitotuen hakukausi on toimittajalle yksi kuukausi. Jos hakukausi päättyy esimerkiksi kesäkuussa, tukihakemus on toimitettava Maaseutuvirastoon viimeistään 30.9. Hakemuksen saapumispäiväksi lasketaan se päivä, kun hakemus on saapunut tai todistettavasti lähetetty Maaseutuvirastoon oikein ja asianmukaisesti täytettynä. Jos hakemus voidaan hyväksyä vasta määräajan jälkeen, siihen sovelletaan komission asetuksen mukaisia viivästysvähennyksiä. Lisätietoa löydät koulumaitotuen hakuoppaasta.

Yksityisten koulujen ja päiväkotien tuen hakemisesta kerrotaan sivulla

Kunta, koulu, päiväkoti

Koulumaitojuliste 

Koulumaitotukijulisteen on oltava pysyvästi esillä kouluissa ja päiväkodeissa selvästi näkyvällä paikalla ja helposti luettavissa pääsisäänkäynnin yhteydessä. Julisteen voit tulostaa itse A3-koossa sivun oikeassa laidassa olevasta linkistä. 

 

Yhteystiedot:
koulumaitotuki(at)mavi.fi
etunimi.sukunimi(at)mavi.fi
Faksi 0295 31 2203

Jenni Anttila, ylitarkastaja, 0295 31 2437
Jaana Konttinen, tarkastaja, 0295 31 2357
Piia Korpi, tarkastaja, 0295 31 2492                                                                         
Virpi Leppälä-Pippola, tarkastaja, 0295 31 2514