Netposti är din egen brevlåda på nätet. Där kan du ta emot meddelanden om utbetalning av jordbruksstöd och andra brev från Landsbygdsverket. Du får i elektronisk form samma brev som annars skulle komma i form av papperspost och se ut på samma sätt.

Via Netposti når posten dig snabbare än brevpost, du har tillgång till ett arkiv och för varje försändelse skonas naturen. Ett elektroniskt brev är i din postlåda på Netposti 1-2 dygn, och i bästa fall hela 3 dygn, snabbare än vad motsvarande pappersbrev skulle vara i din fysiska postlåda. När ett nytt brev anländer till Netposti får du ett meddelande till din e-postadress och/eller per sms.

Breven arkiveras i Netposti i minst 7 år. På så sätt minskas din pappersexercis. Det är ordning på breven och de finns alltid till ditt förfogande – hemma, på jobbet och på resor dygnet runt.

Aktivera Netposti så här:

1.    Identifiera dig med dina nätbankskoder på adressen www.netposti.fi

2.    Registrera dig

3.    Välj avsändare, antingen samtliga på en gång eller en åt gången, och spara valet (Mina uppgifter och avsändare > Avsändare > välj åtminstone Landsbygdsverket > Spara).

4.    Skriv ännu din postadress och korrigera den vid behov.

Netposti är en avgiftsfri inhemsk nättjänst som Posten tillhandahåller.